Voor- en nadelen van een PVC vloer

Wanneer je een nieuwe vloer nodig hebt voor je woning, dan heb je de keuze uit enorm veel verschillende soorten en kleuren vloeren. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe vloer zul je steeds vaker de PVC vloeren voorbij zien komen. Dit komt doordat een PVC vloer een grote trend is op dit moment. Het is een vloer die wordt gemaakt van kunststof en bevat verschillende lagen polyvinylchloride. Het is een vloer die bijna niet te onderscheiden is met een houten vloer. Ook deze vloersoort heeft zijn eigen voor- en nadelen en in dit artikel vertellen we ze je!

Voordelen van een PVC vloer

Gelukkig heeft een nieuwe PVC vloer veel meer voordelen als nadelen. Om te beginnen is een PVC vloer een stuk sterker als laminaatvloeren. De PVC vloeren gaan dan ook jarenlang mee en door de goede slijtlaag zullen er amper beschadigingen ontstaan. Naast het feit dat de vloer van goede kwaliteit is, is het ook een hygiënische vloer. De vloer is namelijk makkelijk schoon te maken door de gladde oppervlakte. Ook kan de PVC vloer goed tegen vocht, waardoor de vloersoort makkelijk stof te zuigen en te dweilen is. Ten derde is vloer ook nog eens geluiddempend, waardoor het een geschikte vloer is voor een tussenwoning. Ten slotte is een PVC vloer ook nog eens geschikt voor vloerverwarming, zo heb je nooit meer last van koude voeten.

Nadelen van een PVC vloer

Na al deze voordelen heeft een PVC vloer ook een paar nadelen. Om te beginnen is het zeker niet de goedkoopste vloersoort. Het is namelijk een stuk duurder als een gemiddelde laminaatvloer. Hiernaast is het ook belangrijk dat de ondergrond egaal is, aangezien de meeste PVC vloeren erg dun zijn.

Wil je ook een nieuwe PVC vloer? Neem dan zeker een kijkje op www.martijndewitvloeren.nl voor de mooiste PVC vloeren.