Traprenovatie

Traprenovatie

Trap duurzaam aanpassen of vervangen

Een degelijke trap gaat uiteraard een lange tijd mee. Het gedwongen moeten kopen van een nieuwe trap zal meestal dan ook niet nodig zijn. Alsnog kan het voorkomen dat uw trap moet worden vervangen. Soms komt dit door beschadigingen of doordat uw huidige trap niet meer past bij uw smaak of uw woning. In dit geval is het goed om een duurzame keuze te maken. Daarom krijgt u in dit blog een paar tips voor het duurzaam vervangen of aanpassen van uw trap.

De meest duurzame mogelijkheid

Wilt u de meest duurzame optie voor een betere/nieuwe trap? Onderzoek dan of traprenovatie een optie is voor uw trap. Een trap renoveren is namelijk altijd het meest duurzaam en beter dan een nieuwe trap kopen. Daarnaast bespaart u met een traprenovatie ook nog eens op de kosten. Na een traprenovatie is uw trap weer helemaal als nieuw en heeft u er nog vele jaren plezier van.

Stalen trap

Wilt u een nieuwe trap en is renovatie geen optie? Dan is een stalen trap de meest duurzame optie. Staal is namelijk voor de volle 100% te recyclen. Hierdoor is bijna 95% van al het staal opnieuw te gebruiken. Dat is uiteraard beter dan het moeten toepassen van compleet nieuw gemaakte materialen. Daar komt bij dat staal bijzonder sterk is en dus veel kan hebben. Daarnaast slijt het materiaal ook nog eens amper. Met een trap van staal kunt u dus vele jaren vooruit.

Een houten trap

Vergeleken met een stalen trap, zal een trap van hout iets sneller slijten. Dat neemt niet weg dat u met een houten trap absoluut een duurzame keuze maakt. Dat is voornamelijk omdat hout van nature biologisch afbreekbaar is. Daar komt ook nog eens bij kijken dat hout eenvoudig te hergebruiken is. Van een oude versleten houten trap kan eenvoudig een ander meubelstuk gemaakt worden. Denk hierbij maar aan tafels, banken en stoelen.

Meer leuke blogs

Vond u dit een interessant blog en wilt u meer leuke blogs lezen over klussen en wonen? Lees dan ook eens een paar van onze andere blogs.