De draai / kiepstand van een raam blokkeren

De draai / kiepstand van een raam blokkeren

Zo blokkeert u de draai / kiepstand van een raam

Een raam met een draai / kiep functie is natuurlijk erg prettig. Toch kan het in sommige situaties wenselijk zijn om de draai / kiepstand van een raam te blokkeren. Hoe pak je dit aan? Gelukkig zijn er hier verschillende manieren voor. In dit blog leggen we alles uit over de draai / kiepstand van een raam blokkeren. Lees snel verder.

Snelle en goedkope oplossingen

Het is bij zowel oude als nieuwe ramen mogelijk om de draai / kiepstand te blokkeren met een maco draaikiepbeslag. We leggen dit uit aan de hand van 2 voorbeelden: de Sobinco Chrono en de vierkantstift van 7mm.

Sobinco Chrono

Heeft uw raam een Sobinco Chrono kruk als draai / kiepmechanisme? Dan zijn er verschillende manieren en artikelen om het mechanisme te blokkeren naar de 180 graden stand. Door de standaard kunststof plaat naar de achterkant van de kruk weg te halen en deze te vervangen door een alternatief, blokkeert u eenvoudig de draai / kiepfunctie. Hiervoor kunt u de onderstaande artikelen gebruiken:
  • 060.6068
  • 060.6071
  • 060.6213
  • 060.6211
  • 060.6070
  • 060.6050
Let wel op dat deze methode niet toepasbaar is op de krukken 060.6067 en 060.6049.

Vierkantstift 7mm

Het blokkeren van de draai / kiepstand met een vierkantstift 7mm is nóg eenvoudiger. De insteeksloten met een standaard Chrono beslag met een kruk van 43 mm en een inbraakwerende uitvoering, zijn voorzien van een kunststof blok. Met een vierkantstift 7mm plaatst u deze eenvoudig aan de achterkant van de insteekgrendel. Zo blokkeert u de draai / kiepstand eenvoudig op 180 graden.

Klus en woontips

De juiste soort ramen en deuren in uw woning zijn natuurlijk essentieel om van uw huis ook echt uw thuis te maken. Zowel in de praktische als in de esthetische zin van het woord. Om u daar een handje bij te helpen plaatsen we regelmatig nieuwe inspirerende artikelen op het gebied van klussen en wonen. Hou dus vooral ons blog goed in de gaten.