Hou je houten vloer mooi

Tegenwoordig kan je enorm veel verschillende vloersoorten kiezen wanneer je een woning gaat inrichten. Echter kiezen de meesten alsnog voor de welbekende houten vloeren. Houten vloeren zijn al jarenlang de populairste vloersoorten die er bestaan. Doordat hout een natuurproduct is heeft elke vloer zijn eigen unieke uitstraling. Wanneer je houten vloeren goed onderhoudt, zijn het vloeren die voor heel wat jaren erg mooi blijven. Echter is het wel lastig om de vloeren goed te onderhouden.

Wat te doen uit voorzorg?

Om een mooie vloer te houden zijn voorzorgsmaatregelen erg belangrijk. Zo moet je altijd letten op de schoenen die je aandoet wanneer je op de houten vloer gaat lopen. Schoenen zoals naaldhakken kunnen namelijk voor putten in de vloeren zorgen, waardoor de vloer snel achteruit zal gaan. Hiernaast kunnen bepaalde meubels ook voor krassen en gaten in de vloer zorgen, gebruik hierom altijd beschermende dopjes om de vloer mooi te houden. Ten slotte zijn veegmatten bij de voor- en achterdeur cruciaal. Wanneer je zand en viezigheid in de woning brengt kan dit als schuurmiddel werken en de vloer beschadigen.

Het onderhouden van de houten vloer

Je zou denken dat een houten vloer extreem veel onderhoud nodig heeft. Echter valt dit reuze mee wanneer je je goed houdt aan de voorzorgsmaatregelen. Wel is het belangrijk dat je de vloer regelmatig schoon maakt om stof en vuil weg te halen. Dit kun je eenvoudig doen door stof te zuigen een af en toe te vegen. Hiernaast kan je de vloer nog mooier maken door de vloer om de paar jaar te lakken. Een mooie laklaag zorgt voor een verbeterde uitstraling en extra bescherming. Op www.verf.nl vind je enorm veel geschikte lakverven voor houten vloeren. Neem altijd een lakverf van goede kwaliteit om de vloer zo lang mogelijk goed te houden. Trae Lyx lakverf is een van de beste lakverven op de markt op dit moment.