Hoe kies je een betrouwbare schilder?

Hoe kies je een betrouwbare schilder?

Zo kies je een betrouwbare schilder

Hoe kies je een betrouwbare schilder? Dat is een goede vraag om jezelf te stellen als je op zoek bent naar een goede en betrouwbare schilder voor je interieur of exterieur. Als je van jezelf weet dat je twee linkerhanden hebt, wil je natuurlijk een schilder waarvan je weet dat hij of zij de klus wél goed kan volbrengen. In dit blog krijg je daarom van ons wat tips voor het kiezen van een goede en betrouwbare schilder.

Vraag en kijk rond

Ga bij je vrienden, familie en kennissen eens na met welke schilder zij goede ervaringen hebben. Staat er bij jou in de buurt een busje van een schilder? Bel dan gewoon eens aan bij degene bij wie een schilderklus uitgevoerd wordt. Wie weet mag je het uitgevoerde werk even met eigen ogen bekijken. Kijk daarnaast goed rond op het internet voor schilders en schildersbedrijven die goed aangeschreven staan op onafhankelijke websites. Controleer tot slot ook altijd of de schilder een aansprakelijkheidsverzekering heeft.

Is er een branchevereniging?

Controleer altijd of je schilder, of een ander soort professional, lid is van een zogenaamde branchevereniging. Dit kan voor jou namelijk veel voordelen bieden. Denk hierbij aan met de Consumentenbond afgestemde algemene voorwaarden en een aansluiting bij De Geschillencommissie. Brancheverenigingen waar je op kunt letten zijn de volgende:
  • Vlok (klusbedrijven)
  • VPVB (parketvloerleggers)
  • Techniek Nederland (loodgieters en elektriciens)
  • Vebidak (dakdekkers)
  • OnderhoudNLgarantie (schilders, glaszetters en behangers)>

Prijs en offerte

Omdat er veel van dezelfde soort vaklieden zijn, zijn er vaak grote prijsverschillen onderling. Omdat niet elke schilder een schilderklus hetzelfde aanpakt, is het verstandig om bij in ieder geval drie verschillende schilders 3 offertes op te vragen. Zorg ervoor dat je alles zo helder mogelijk krijgt voor jezelf. De prijzen, algemene voorwaarden, btw-tarieven etc. Zo kom je nooit voor onverwachte en nare verrassingen te staan op een later moment.

Meer inspiratie en tips

Met deze tips kies je een betrouwbare schilder die perfect is voor jouw schilderklus! Wil je meer tips en inspiratie voor wonen en klussen? Lees dan meer van onze blogs.