Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring

Dagen, maanden, zo niet jaren heb je gezocht naar dé perfecte plek om te wonen en eindelijk is het zover! Je hebt een huis gevonden dat op een prachtige locatie staat en alles lijkt te kloppen. De buurt is leuk, de mensen zijn leuk en zelfs de inrichting van het huis is al helemaal hoe je het voor ogen had! Maar hoe weet je nu zeker dat alles écht klopt? Hiervoor is het zeer aan te raden om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Deze keuring kun je bijvoorbeeld laten uitvoeren door Seivda.nl. Hoe deze keuring in zijn werk gaat lees je hieronder:

  • Allereerst moet de aanvraag natuurlijk ingediend worden. Dit kun je gelukkig heel gemakkelijk via de website doen. De felkleurige button staat klaar om jouw aanvraag in 1 keer te verzenden!
  • Nadat je de aanvraag heb ingediend wordt er gevraagd om aanvullende informatie. Het is bijvoorbeeld handig om op te geven wie er aanwezig zal zijn bij de keuring en om het aantal m3 te vermelden. Hierna kan het echte werk beginnen.
  • Als alles goed is ingediend en er vanuit beide partijen een overeenkomst is bereikt zal de keuring van start gaan. Bij deze keuring zal naar verschillende aspecten van het huis worden gekeken. Zo worden het dak en de schoorsteen goed onder handen genomen en worden ook de kleinere aspecten zoals kozijnen en afvoeren geïnspecteerd.
  • Als laatste stap ontvang je een rapport met de resultaten. Hierin vind je bijvoorbeeld wat er kan worden verbeterd en wat de kosten zijn van het gehele proces.

Als je alle stappen hebt doorlopen is het alleen nog een kwestie van luidkeels JA zeggen op jouw droompaleis!