EIKENvakman.nl, montage / verwerking tips.

EIKENvakman.nl is de nr. 1 webshop – in Nederland & België – voor producten van eikenhout voor binnen. Wij helpen u graag op weg met enkele tips. Natuurlijk bestelt u bij ons prachtige balken, (tafel)bladen, sokkels en gerelateerde producten zoals tafelpoten en beugels. Maar ook helpen wij u graag op weg, vandaar dat wij op al onze productpagina’s enkele belangrijke tips vermeld hebben, zo weet u zeker dat u goed voorbereid aan de slag gaat met onze prachtige eikenhout producten!

Belangrijke tips ‘waar op te letten met bladen van eikenhout’.

  • Kies altijd voor een schroefbevestiging en gebruik hiervoor goede schroeven met een hoge mate van elasticiteit, zodat er geen problemen ontstaan bij eventuele werking van het hout (uitzetten / krimpen).
  • Om oxidevlekken (blauwzwarte vlekken) tegen te gaan (allergische reactie van hout op metaal) adviseren wij schroeven (en andere bevestigingselementen) van RVS. Uiteraard adviseren wij hierbij ook om direct contact met andere metaalsoorten te voorkomen.
  • Zorg er, bij een schroefbevestiging, altijd voor om het eikenhout altijd voor te boren. Dit zorgt voor minder spanning op het hout tijdens werking en verkleint de kans op scheurvorming.
  • Wij adviseren om uw onbehandeld eiken tafelblad op korte termijn na ontvangst en voor gebruik volledig te behandelen met bijvoorbeeld lak of olie.
  • Indien er wordt gekozen voor een behandeling van het hout met olie of lak dient u rekening te houden met een (her)behandeling om de zoveel tijd. De specifieke tijdsperiode is uiteraard afhankelijk van de specifieke situatie en moet dan ook op eigen inzicht gebeuren.

Wilt u meer weten, bekijk dan onze website www.eikenvakman.nl. Naast een topcollectie eiken (tafel)bladen, verouderde balken, tafelpoten & beugels vindt u bij ieder product uitgebreide informatie & specificaties. Staat het antwoord op uw specifieke vraag er niet bij, neem dan contact op met 1 van onze ervaren medewerkers. We helpen u graag!