Besparen op stucwerk

besparen stucwerk
Werklui zijn tegenwoordig niet meer te betalen. Hoe moet dat nu, wanneer je graag je muren en plafonds wil laten stucen maar schrikt van de prijzen? Is er niet een manier om op de kosten te besparen? Die is er zeker, want voordat de stukadoor kan beginnen met stucen moet er het nodige worden voorbereid. En voor een aantal van die taken hoef je gelukkig geen expert te zijn: die kun je dus eenvoudig zelf doen. Zo kun je mooi besparen op de kosten van stucwerk. We hebben de zaken die je wellicht zelf kunt doen voor je op een rijtje gezet.

1. Leegruimen van de kamer

Om goed en snel te kunnen werken heeft een stukadoorsbedrijf in Veenendaal de ruimte nodig. Zo kan de stukadoor zijn ogen op je plafond en muren gericht houden en hoeft hij zich niet in allerlei bochten langs obstakels te wringen. Door zelf de ruimte leeg te ruimen, kun je mooi besparen op de manuren en op stucwerk.

2. Obstakels op muren en plafonds verwijderen

De prijs van stucwerk wordt vooral bepaald door de manuren. Een stukadoor kan het snelste werken wanneer hij meters kan maken. Verwijder daarom alles dat los kan van de plafonds en muren. Dat scheelt tijd waardoor je bespaart op de manuren en dus het stucwerk.
  • Verwijder de trapleuningen;
  • stopcontacten, lichtschakelaars en afdekplaatjes;
  • spijkers en schroeven;
  • zoveel mogelijk deuren;
  • en ook de radiatoren wanneer je ook de muur erachter wilt laten stucen. Wanneer je geen ervaring met loodgieterswerk hebt, kun je de demontage van de radiatoren beter aan een vakman overlaten.

3. Kaalmaken muren

Stucen kan alleen op een kale muur. Zit er nog behang op dan moet dit er eerst (helemaal) vanaf. Dit kun je gemakkelijk zelf doen om op het stucwerk te besparen.

4. Voorstrijken muren en plafonds

Voor een goede hechting is voorstrijken noodzakelijk. De meeste stukadoors doen dit liever zelf, maar door er één uit te zoeken die er wel akkoord mee gaat dat je dit zelf doet, kun je mooi besparen op de kosten van stucwerk.

5. Afplakken

Alles waar geen stucwerk op terecht mag komen moet worden afgeplakt. Een tijdrovende klus. Als de stukadoor het goed vindt dat je dit zelf doet, levert je dit weer een aardige besparing op de kosten van het stucwerk op!

Handen uit de mouwen = slim besparen

Zoals je ziet vraag stucwerk heel wat voorbereiding. Door hier een deel van zelf te doen, kun je mooi besparen op de eindprijs van het stucwerk. Meer interessante artikelen en tips over de eigen woning vind je achter de link.