Ben jij op zoek naar lichtkoepels? Dan heb ik het juiste adres voor je

logo-topkoepelMijn blog van vandaag gaat over lichtkoepels. Nu zag je deze voorheen eigenlijk alleen maar in bedrijfsruimtes, zoals bij de tandarts of winkelcentrums. Zoals jullie inmiddels van mij weten werk ik in de bouw. Zo kom ik dus ook regelmatig bij particulieren woningen terecht. Ik zie dan ook dat lichtkoepels steeds vaker in woningen geplaatst worden. Ik kan dit alleen maar aanmoedigen. Ik vind natuurlijk lichtval in een woonkamer, of elke andere kamer dan ook, mooier dan van een lamp. Het oogt voor rustiger en je kunt ook nog eens lekker naar buiten kijken. Ik kan het natuurlijk niet zo maar over lichtkoepels hebben zonder dat ik hier een goed adresje voor heb. Die site die ik hiervoor gevonden heb is licht-koepels.be. Buiten het feit dat ze een enorm aanbod hebben, geven zij ook nog eens veel informatie hier alles wat te maken heeft met koepels. Ik zal voor jullie eens benoemen wat het belangrijkste is bij het plaatsten van een lichtkoepel.

opstand7

Waar moet je op letten

maatvoering-dagmaten-lichtkoepelsAllereerst moet je letten welke maten er worden aangehouden. Op de site van licht-koepels.be worden dagmeten gemeten in cm. Een dagmaat betekend de maat van de binnenkant van de koepel en de bovenmaat van de opstand. Deze kun je eenvoudig meten, namelijk door 20 cm van de sparing in het dak er van af te trekken. Nu begrijp ik dat het lastig is om dit te begrijpen, daarom voeg ik voor de duidelijkheid een voorbeeld toe. Wat belangrijk is om te weten is dat de buitenmaat van de koepel altijd de dagmaat plus 16 cm is. Om een voorbeeld te geven, is het gat van het dak 150 bij 150 cm, dan is de dagmaat 130 cm bij 130 cm. De buitenmaat is dan 146 cm bij 146. Ik hoop jullie vandaag weer wat wijzer gemaakt te hebben en dat jullie wat enthousiaster zijn geworden over lichtkoepels. Ik vind het een echte toevoeging aan een huis, ik hoop jullie in de toekomst ook.