Van plan om te gaan verbouwen?

Ben jij van plan om te gaan verbouwen? In de corona periode kan dit logistiek gezien best lastig zijn. Maar uit cijfers komt naar voren dat dit jaar veel meer mensen zijn begonnen aan een verbouwing, vergeleken vorig jaar. Dit komt waarschijnlijk doordat sommige sectoren zo goed als stil liggen, zoals de evenementen en de reizen. Doordat dit bijna stil ligt zijn er veel mensen die tijd over hebben. Ook werken er veel meer mensen thuis, doordat dat een van de maatregelen is, die het kabinet hebben opgesteld. Veel Nederlanders kunnen niet stil zitten en omdat er verder niet veel dingen mogelijk zijn, besluiten veel mensen om te gaan verbouwen. Ook doordat er veel vakanties niet door gingen, houden mensen geld over en willen ze die graag in andere dingen steken, zoals het huis.

Type verbouwingen

Er zijn verschillende soorten verbouwingen en het hangt natuurlijk van de situatie af, wat handig is om wel en niet te gaan verbouwen. Er zijn eigenlijk 3 verschillende type verbouwingen: (bron: Hypotheek24)

  • Mooier maken. Veel mensen willen graag een mooie woning die helemaal is naar hun smaak. Bij dit soort verbouwingen horen onder andere een nieuwe keuken of badkamer. Het is vanzelf sprekend dat al deze dingen erg afhankelijk zijn van smaak, en dus van wat je mooi vindt. Behalve het feit dat je nieuwe spullen, zoals keukenapparatuur, in je huis hebt, zal dit er niet voor zorgen dat je huis in waarde meer kan opleveren.
  • Groter maken. Veel mensen beginnen aan hun eerste koopwoning, wanneer ze net bezig of van plan zijn met kinderen. Veel ‘groeien’ daarom een paar jaar later uit hun huis en kiezen dan voor verhuizen of verbouwen. Bij het verbouwen creëer je extra woon oppervlakte, door bijvoorbeeld een uitbouw. Doordat je de oppervlakte vergroot, stijgt hierbij wel de waarde van je woning.
  • Groener maken. Veel huizen zijn oud en verbruiken heel veel energie en gas. Om op deze kosten te besparen, is het slim om je woning te verduurzamen, door bijvoorbeeld isolatie.

Betaling van de verbouwing

Een verbouwing is natuurlijk niet gratis en kost vaak redelijk veel geld. Iedereen heeft weer een eigen manier van het betalen van de verbouwing. Maar je ziet wel steeds vaker dat mensen hun hypotheek verhogen, omdat de rentekosten momenteel toch bijna niks zijn. Wil jij dit ook als betalingsmanier? Dat kan! Vraag naar de mogelijkheden aan een hypotheekadviseur.