Tips om zelf een badkamer verstopping op te lossen

Badkamer verstopt? Gebruik deze tips!!

Probeer je in de badkamer de douche, het bad of de wastafel te gebruiken, maar loopt het water onvoldoende of zelfs helemaal niet door? Heb je een toilet in de badkamer dat niet meer (goed) doorspoelt? Dan is er waarschijnlijk sprake van een verstopping. Gelukkig lees je in dit blog een paar tips over wat je zelf aan deze verstoppingen kunt doen.

Verstopte wastafel

In het geval van een verstopte wastafel meng je wat huishoudsoda met heet water. Lees goed de instructie op de verpakking voor de juiste verhoudingen. Giet het mengsel in de gootsteen, laat het een nachtje inwerken en kijk of het water daarna weer goed doorstroomt. Is dat niet het geval? Herhaal dit proces dan een paar keer. Heb je het vermoeden dat kalkaanslag de grote boosdoener is? Meng dan juist huishoudsoda met wat schoonmaakazijn en laat dit een nachtje inwerken in de afvoer.

Verstopte douche

Heb je last van een verstopte douche? Dan kun je ook de bovenstaande tips gebruiken. Wanneer je doucheafvoer verstopt is, kun je ook de plopper gebruiken om een douche te ontstoppen. Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je ook een zogenaamde ontstoppingsveer gebruiken. We raden wel aan hier erg voorzichtig mee te zijn. Met een ontstoppingsveer kun je namelijk snel uitschieten en de leiding beschadigen of zelfs doorboren. Het advies is dan ook om eerste de eerste paar tips te proberen voordat je met een veer aan de slag gaat.

Verstopte badkuip

Voor een verstopte badkuip gelden in principe ook de eerdergenoemde tips. Een uitzondering op deze regel is wanneer de sifon weggewerkt is. Heb je een ingebouwd bad? Dan is dat bijna zeker het geval. Er is een kleine kans dat je het voor elkaar krijgt om de verstopping weg te krijgen met een plopper en wat soda-oplossing, maar dit is erg lastig. Een verstopping bevindt zich namelijk in een gekromde leiding. Wijst alles erop dat dit het geval is en lukt het toch niet zelf? Schakel een expert in.

Meer weten?

Wil je meer tips over het zelf oplossen van verstoppingen en andere mankementen in huis? Stuur je verzoek in via ons contactformulier. We helpen je graag verder!