Huis spannender maken met mozaiek

Huis spannender maken met mozaiek

Alle ins en outs van mozaïek

Ben je op zoek naar een manier om het thuis iets spannender te maken? Overweeg dan eens om mozaïek toe te passen. De tegeltjes zijn flinterdun, dus je kunt ze gemakkelijk over de oude vloer- of wandbekleding heen (laten) plaatsen. Lees wat mozaïek is en hoe je het succesvol toepast in je huis.

Wat is mozaiek?

Mozaïek is een kunstvorm waarbij een oppervlak wordt bekleed met kleine tegeltjes. Samen vormen ze een patroon of gewoon een interessante versiering. Vroeger was het een echt monnikenwerk om alle kleine steentjes te plaatsen. Maar gelukkig zitten ze tegenwoordig op matjes, waardoor het aanbrengen niet langer duurt dan tegelen.

Veel keuze

Hoewel mozaïek dus gestandaardiseerd is, valt er nog steeds genoeg te kiezen. Er zijn veel verschillende steensoorten in allerlei kleuren of kleurmixen verkrijgbaar. Ook hebben de steentjes verschillende vormen en groottes, zoals: vierkant, langwerpig, rond, octogon of een natuurlijke vorm.

Waar en hoe pas je mozaïek het beste toe?

Bij mozaïek is het belangrijk dat je het bescheiden houdt en niet je hele huis ermee beplakt. Anders valt het niet meer op. Een goede tip is dan ook om alleen de vloer of een enkele wand van mozaïek te voorzien. Doordat de tegeltjes van steen zijn, zijn ze ook waterbestendig en erg populair in natte ruimtes. Ze worden dan ook vaak toegepast als vloer in de badkamer en het toilet en als achterwand in de keuken. De hele woonkamer vloer met mozaïek bekleden? Dat kan ook prima, maar let erop dat je de rest van het interieur rustig houdt. Dan krijgt je mozaïekvloer alle aandacht en voorkom je dat het te druk wordt.

Geniet, maar mozaïek met mate!

Mozaïek is een eyecatcher en maakt je huis interessanter. Let er wel op dat je niet overdrijft, dan staat niets een oppepper van je interieur in de weg. En nu? Op zoek naar mozaïek matjes! Heb je vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan gerust contact op.