Een leuke lijst kopen voor in jouw interieur met deze tips

In zowat elk interieur zijn er wel één of meerdere lijsten aanwezig. Als mensen houden we er dan ook van om verschillende leuke, vaak persoonlijke tekeningen of foto’s in ons interieur te verwerken. Wanneer jij ook van plan bent om een bepaald lijst te kopen zal je waarschijnlijk in eerste instantie behoorlijk worden overweldigd door het gigantische aanbod dat op de markt is terug te vinden. Door je even te verdiepen in de onderstaande tips zal je kunnen vaststellen dat het vinden van de voor jou mooiste en beste lijsten meteen een behoorlijk stuk eenvoudiger zal worden.

1.) Moet je lijst een verlengde zijn van de stijl van je interieur?

Een eerste belangrijke vraag heeft natuurlijk te maken met de stijl waar je lijst over dient te beschikken. Veel mensen kiezen wat dit betreft automatisch voor een stijl die perfect aansluit op deze die werd gekozen voor het interieur. Dat lijkt misschien interessant te zijn, maar het is niet de enige optie waarover je beschikt. Veel hangt op dit vlak natuurlijk af van de verwachtingen waar je voor jouw interieur over beschikt. Wil je bijvoorbeeld graag een bepaalde uniformiteit creëren en in stand houden? Dan spreekt het voor zich dat de lijst die je gaat kopen op vlak van uitstraling inderdaad in lijn zal moeten liggen met de gekozen stijl voor je interieur.

Een tweede optie waar je over beschikt is het creëren van een bepaald contrast in je interieur. Veel mensen houden hier op zich geen rekening mee, maar het is wel degelijk een optie. Een klassiek geïnspireerde lijst in een modern interieur plaatsen kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat er een mooie eye-catcher wordt gecreëerd. Denk dus zeker niet te snel dat je in een modern interieur alleen maar gebruik kan maken van een moderne lijst, want dat is zeker niet correct.

2.) Hoeveel budget heb je te besteden?

Als vanzelfsprekend moet je bij het kopen van lijsten ook stil blijven staan bij het budget dat je daarvoor beschikbaar hebt. Het feit dat het aanbod met lijsten door de jaren heen zo indrukwekkend is gestegen heeft ervoor gezorgd dat er tegenwoordig lijsten kunnen worden aangekocht die perfect binnen ieders financiële mogelijkheden passen. Van belang om rekening mee te houden is dat er eigenlijk twee grote invloeden bestaan voor wat de kostprijs van een lijst betreft. Het gaat hierbij dan niet alleen om het gekozen materiaal, maar ook over de afmetingen waar de lijsten over moet beschikken. Hoe omvangrijker lijsten zijn, des te hoger uiteraard de kosten komen te liggen. Ga je meerdere van dezelfde lijsten bestellen? Dan kan het aanschaffen van deze verschillende lijsten samen je mogelijks nog een aantrekkelijke korting opleveren.

3.) Kan je een standaard afmeting bestellen?

Ook deze laatste vraag is er één die natuurlijk erg belangrijk is voor het eindresultaat waar het zal komen te beschikken. Voordat je overgaat tot het kopen van één of misschien wel meerdere lijsten is het dan ook altijd van belang om een keuze te maken tussen:

  1. Standaard lijsten;
  2. Maatwerk lijsten;

De keuze voor een standaard lijst is uiteraard de financieel interessantste, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Zo is het lang niet altijd mogelijk om te kunnen kiezen voor een dergelijke lijst. Beschikt hetgeen je wenst in te lijsten over afwijkende afmetingen? Dan zal je namelijk genoodzaakt zijn om te kijken in de richting van een maatwerk exemplaar.

Verno staat voor je klaar met tips, hulp en design advies!