Bent u van plan binnenkort een kerstboom te kopen?

Kiest u voor een edele spar die bekend staat om zijn winterharde naalden? Wat dacht u van een kleine kerstboom voor op de schoorsteen, of een felgroene grove den met veel ruimte voor versieringen? Of u nu elk jaar dezelfde soort kerstboom uitkiest of gewoon de eerste de beste die uw aandacht trekt, het blijft een feit dat er veel verschillende boomsoorten zijn om uit te kiezen.

Omdat de kerstboom het middelpunt is van uw vakantiedecoratie en familietradities, is het van cruciaal belang om uw opties te beperken en de juiste boom te kiezen. Vorm, kleur en aroma zijn slechts enkele van de factoren waar u aan moet denken.

Soorten kerstbomen

Wij hebben een gids samengesteld over de vele soorten kerstbomen om u te helpen de beste boom voor u te vinden. Hij is onderverdeeld in categorieën, afhankelijk van de meest voorkomende attributen en kenmerken. Vier de heerlijkste tijd van het jaar met een kerstboom die bovenaan uw verlanglijstje staat deze feestdagen!

Verschillende soorten kerstbomen die verkrijgbaar zijn.

Dennenbomen zijn een geslacht van groenblijvende naaldbomen die zeer bekend zijn voor de versiering tijdens de feestdagen. De edelspar, de fraserspar en de balsemspar behoren tot de meest populaire kerstbomen. Bekijk de hele lijst hieronder.

1 De balsemspar is een boomsoort die in de Balkan groeit.

De balsemspar is een kegelvormige groenblijvende boom met dichte, donkergroene bladeren die plat en naaldachtig zijn. De bladeren van de balsemspar hebben een glanzende zilverwitte glans en worden veel gebruikt in kerstkransen en -boeketten. Deze groenblijvende boom heeft een aangename geur en een aangenaam uiterlijk. Het verspreiden van die kruidige kerstgeur draagt alleen maar bij tot zijn populariteit als kerstboom. Deze bijzondere dennensoort is bescheiden tot middelgroot en kan een hoogte van 2 meter bereiken.

2 Fraser Fir, Nr. 2

De geelgroene takken van de fraseri kerstboom hebben een kegelvorm met takken die lichtjes omhoog buigen en staan bekend om hun aangename aroma. De fraserspar staat ook bekend om zijn extra stevige takken, waardoor het een uitstekende keuze is voor grote ornamenten, kerstslingers en seizoensgebonden decoraties. Hij heeft naaldachtige bladeren die spiraalsgewijs langs de stam van de boom groeien en een zoete geur verspreiden. De Fraser spar kan een hoogte bereiken van wel 50 meter.

3 Canaan Fir

De Canaanse zilverspar is een hybride van de fraser- en de balsemspar, en staat bekend om zijn gelijkenis met beide. De Cananasspar is, net als de Fraser spar, een middelgrote groenblijvende boom met een uitstekend naaldbehoud. Plat, naaldachtig blad met een mooie groene tint. De Canaanse zilverspar is een nieuwkomer op de kerstbomenmarkt. Hij is ontstaan in de bergen van West Virginia. Als gevolg daarvan is deze bijzondere sparensoort schaars.

4 Douglas spar

In uw huis zal een douglasspar een statement maken. Deze spar heeft een volle piramidevorm met blauw of donkergroen blad en een van de meest geurige aroma’s van alle kerstbomen. De bladeren van deze groenblijvende boom zijn plat, fluweelachtig en groeien in trossen. De Douglasspar varieert in grootte van middelgroot tot uitzonderlijk groot, en kan een hoogte bereiken tot 330 voet. De douglasspar maakt meer dan de helft uit van alle kerstbomen die in de Verenigde Staten worden aangeplant, wat een interessant feit is.

5. de prachtige spar

De naam van deze groenblijvende boom zegt het al. De servische spar kerstboom is een hoge boom die in het noordwesten van de Stille Oceaan en in Noord-Californië in het wild groeit. Deze kolossen kunnen een hoogte van 230 voet bereiken. De naalden van de reuzenzilverspar zijn tweekleurig, met geelgroene kleuren en een witte streep eronder. Deze boom heeft mooie, dichte bladeren en verspreidt het heerlijke kruidige kerstboomaroma.